Finally some answers - Part 2

Hva er forskjellen på norsk skole og skole i USA?
Det er så mye at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne. De har kun 12 år med grunnskole, så jeg som gikk andre klasse ble senior. High School er fra 9ende klasse til 12. De er selvsagt mye strengere med hvordan man kler seg, om du går med skole ID og at du ikke kan forlate skolens område. Dette har nok veldig mye med at det ikke går 400 elever på skolen, men 2200. Sikkerhet er veldig viktig, spesielt tanken på tidligere skolemassakre og " school shootings" som har vært. Selv når jeg var der borte hørte vi kanskje om minst 5-6 "school shootings" i statene. Ett av de var i Arizona. Vi fikk opplæring om hva vi måtte gjøre hvis det skjedde. Det skremte meg faktisk veldig, det blir så mye mer ekte når du er så nært det. 

Har du shoppet mye siden du kom der?
Jeg har vel det. Men ikke så mye som jeg tenkte jeg kom til å gjøre. Det ble mest i begynnelsen og i slutten. Jeg tenkte forbruket mitt av penger kom til å være mye høyere, men jeg syns jeg har vært flink å prioritere. 

Hvordan er jentene i USA i forhold til Norge?
Det kommer veldig ann på jentene, haha. 

Føler du at du har vokst som person?
Ja, det gjør jeg virkelig. Det er vanskelig å akkurat si på hvilke måte. Jeg har lært mer om meg selv og hvilke type person jeg vil være. 

Hva er planene dine når det kommer til skole når du kommer tilbake til Norge?
Mine planer er jo å gå tredje året med media. Jeg har søkt på BPG og offentlige skoler i Bergen. Akkurat nå vet jeg ikke om jeg må gå andre året om igjen eller ikke. Jeg har sendt inn alle papirene mine til min tidligere skole og håper på det beste. 

Hva var mest overaskende når du kom til Amerika?
Hvor vennlige og høflige alle er. Og hvor lite mange av amerikanerne vet om verden utenfor statene. 

Hvordan er det å bo hos vertsfamilien?
Det er noe helt annet. I begynnelsen føltes jo det ikke som mitt hjem. Jeg spurte om jeg kunne få drikke og ta mat osv. Jeg følte meg litt som en gjest, men etter ett par uker gikk det vekk. Og jeg føler nå som jeg har ett hjem her i Norge og ett i Arizona. 

Har du vært i Vegas?
Ja, meg og pappa dro dit når han kom ned i slutten av utvekslingsåret mitt. 

Er det vanskelig på skolen?
Jeg vil si i begynnelsen var det vankelig pg. språket men ellers syns ikke jeg det egentlig. Jeg hadde jo ikke realfag, jeg hadde 4 media fag, engelsk og historie. 

Klarer du å spise noenlunde sunt, eller blir det mye sukker, fritert og mc donalds?
Haha, veldig godt spørsmål. Jeg prøvde, men det var vanskelig. Det kommer veldig ann på familie du kommer til vil jeg si. Familien jeg kom til lagde alltid middag og lunsj til meg, så utenom når jeg gikk ut med venner var det ikke så altfor mye fastfood. Men det ble en del. Min familie var også veldig sånn hvis de fant ut at jeg likte Cola kjøpte de det inn til meg så jeg alltid hadde det. En liten ulempe men men. Nå i etterkant skulle jeg ønske jeg var mer forsiktet med hva jeg spiste, men jeg angrer ikke. Haha. 


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits